Nový rok = nové výzvy! Čo nás čaká v roku 2019?

Michal Jenčo  |  21 Jan 2019
Nový rok = nové výzvy! Čo nás čaká v roku 2019? – FS Lipovec

Zaplesáme

V poradí už 4. ročník súborového plesu sa aj napriek prvotným komplikáciám nakoniec uskutoční 26. januára. Z Nižného Hrušova sme sa na tento rok presunuli späť do Vranova do Oázy, avšak tešiť sa môžete na Muzikantov Raslavických, ktorí sú na našom plese už tak trochu stálicou (zahrajú už po 3. krát). Spoločne sa zabavíme, utužíme vzťahy a nebude chýbať ani bohatá tombola.

Pokiaľ by ste mali záujem zarezervovať si na poslednú chvíľu lístok, kontaktujte nás prostredníctvom správy na našej facebookovej stránke „Folklórny súbor Lipovec“. Cena lístka je 25€.

Fašiangy v Žiline

Hneď na začiatku Marca sa vydáme na cestu do Žiliny. Na pozvanie od Folklórneho súboru Rozsutec sme reagovali s nadšením a bude nám cťou spolu s nimi tancovať na oslavách Fašiangov v Žiline. Budeme sa snažiť reprezentovať Čemerné, Vranov a východ v čo najlepšom svetle, nech aj v Žiline vidia, ako žiaria zemplínske farby na tanečníkoch, ktorí majú folklór v srdci. 

Repríza krížovej cesty

Po piatich rokoch sa vám opäť predstavíme s našou hranou Krížovou cestou. Aj napriek požiadavke verejnosti po repríze, sa nám to podarilo zrealizovať až v tomto roku, tešíme sa však, že počas piatich rokov táto túžba verejnosti po repríze nevyhasla. Diváci tak budú mať opäť možnosť počas pôstneho obdobia duchovne načerpať z príbehu Haničky, jej muža, detí, priateliek, a na chvíľu sa nájsť v ich životnom príbehu.

Budeme sa sťahovať

Áno, je to tak. Už po druhýkrát za 7 rokov budeme meniť priestory, tentokrát to však už bude naša konečná zastávka. Tak ako nám mesto Vranov nad Topľou v minulom roku prisľúbilo, tak svoj sľub aj splnilo, a my sa už v tomto roku presunieme do nových priestorov Folklórneho súboru Lipovec. Tieto priestory budú neďaleko – „u susedov“ – pri Základnej škole na Kukučínovej ulici.

Nové priestory nám neponúknu iba miesto na tancovanie, ale taktiež budeme mať k dispozícii šatne, sprchy, krojovňu a svoje miesto si tam nájde aj expozícia ľudového umenia a ľudových odevov. Presťahovať by sme sa mali do konca prvej polovice roka.

Nový tanec pre najstaršiu skupinu

So snahou stále napredovať prichádza požiadavka neustále rozširovať náš repertoár, či už ide o piesne alebo tance. Aj v tomto roku pre vás chystáme novinku vo forme novej choreografie pre najstaršiu skupinu. O tom, o aký tanec z akého regiónu pôjde, vás budeme priebežne informovať.